Байден вважає, що Трампу не варто давати доступ до даних розвідки. Той може потім розповісти щось зайве

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Байден вважає, що Трампу не варто давати доступ до даних розвідки. Той може потім розповісти щось зайве

Spencer Platt / Getty Images

Президент США Джо Байден вважає, що його попереднику Дональду Трампу не варто розкривати секретні брифінги розвідки, які можуть отримувати експрезиденти. Про це глава держави заявив в інтерв’ю каналу CBS.

«Через його нестійку поведінку, не повʼязану зі штурмом [Капітолія]», — пояснив свої слова Байден.

При цьому він одразу ж задався питанням, яку користь можна отримати, надаючи Трампу ці дані. «Яку цінність має для нього брифінг розвідки? Який вплив він має взагалі, крім того факту, що може зробити промах і розповісти щось [зайве]?» – заявив Байден.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі раніше заявила, що Білий дім поки не вирішив, чи залишати Трампу доступ до даних розвідки. Експрезиденти зазвичай мають можливість знайомитися з даними розвідки.

  • 13 січня Палата представників Конгресу США оголосила Трампу другий імпічмент — цього разу через підбурювання до заколоту. Він став першим президентом в історії США, якого двічі піддали імпічменту.
  • Згідно з документами про імпічмент Трампа, він — єдиний відповідальний за штурм Капітолія 6 січня, оскільки він довів своїх прихильників до «божевілля», щоб залишитися при владі. Сторона звинувачення навіть звернулася до історії та нагадала, що автори американської Конституції побоювалися таких сценаріїв.