«Я намагаюся бути послідовним». Спікер Ради Разумков втретє не голосуватиме за призначення Вітренка міністром енергетики

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Я намагаюся бути послідовним». Спікер Ради Разумков втретє не голосуватиме за призначення Вітренка міністром енергетики

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков втретє не буде голосувати за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики. Про це він заявив в інтервʼю «Бабелю».

У нього запитали, чи можна втретє виносити кандидатуру Вітренка. На що Разумков відповів: «Станом на сьогодні — так. Можна вносити скільки душі завгодно. Процедура наступна: фракція ухвалює рішення, вносить подання премʼєр-міністру, той вносить його до парламенту, ваш покірний слуга його розписує, комітет розглядає, і готові документи йдуть знову в зал».

На запитання, чи буде він голосувати проти, він відповів: «Я намагаюся бути послідовним».

Нагадаємо, Разумков двічі утримався під час голосування за призначення Вітренка. Спікер вважає, що Вітренко отримав занадто високу премію за перемогу «Нафтогазу» над російським «Газпромом» у Стокгольмському суді. Як виконавчий директор «Нафтогазу» Вітренко мав отримати $4 мільйони премії, але, за його словами, ці гроші пішли в бюджет, а він отримує довгострокові гривневі облігації.

  • 17 грудня 2020 року Раді не вистачило голосів за призначення Вітренка міністром енергетики. 21 грудня Кабмін призначив Вітренка в. о. міністра енергетики. Вдруге Рада намагалась його призначити міністром 28 січня, але й тоді провалила голосування.
  • У середині січня Вітренко заявляв в інтервʼю газеті «День», що в разі провалення повторного голосування за його призначення на повноцінну міністерську посаду, він піде з політики у приватний бізнес.