«Починаємо працювати». Разумков запевнив, що записав ролик для підписників і не готується до виборів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Починаємо працювати». Разумков запевнив, що записав ролик для підписників і не готується до виборів

Кримський Андрій / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спростував чутки про підготовку до наступних виборів, які з’явилися після публікації на сторінці спікера у Facebook проморолика про його роботу.

Так голова парламенту прокоментував в інтерв’ю «Бабелю» відео, щодо якого нардепам із фракції «Слуга народу» навіть підготували окремі тези.

«Ідея виникла давно. Коли ми заходили [до парламенту], я думав, що обійдуся особистим акаунтом, але його не вистачає, щоб розповісти все про нашу роботу і життя парламенту... Парламентських виборів поки не намічається... Президентські вибори за Конституцією найближчим часом теж не повинні проходити... Ви ж самі кажете, що в минулому я політтехнолог. Так от, до виборів потрібно починати готуватися наступного дня після попередніх. Але працювати в цьому напрямі у мене сьогодні мети немає», — пояснив Разумков.

За його словами, ролик був знятий давно (за інформацією «Бабеля» — 28 грудня 2020 року).

«Ніхто не повірить, але це правда. [Розрахований] на моїх підписників. Тих, хто зі мною працює, кого я хотів би бачити частиною нашої великої команди в хорошому сенсі слова», — сказав спікер ВР та закликав не шукати підтекст.

Разумков оприлюднив відеоролик про початок роботи пʼятої сесії Ради 9 скликання 1 лютого. У ньому він їде на роботу в автомобілі, входить в будівлю парламенту, йде коридорами до свого кабінету, де підписує документи. За 10 хвилин до початку засідання Разумков заходить до сесійної зали та реєструється у залі: «Добрий день. Починаємо працювати».

  • Раніше депутатам від «Слуги народу» підготували тези, в яких радять на телеефірах спростовувати можливість відставки голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, а також наполягати на тому, що той може мати власне бачення процесів у країні, що є нормальним для демократичного суспільства.
  • 2 лютого стало відомо, що Разумков відмовився підтримати рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо Тараса Козака — близького соратника Віктора Медведчука і його телеканалів 112, NewsOne і ZIK. У коментарі «Бабелю» спікер Ради заявив, що обмежувальні заходи щодо каналів — це погано.