Від соцмереж просять не видаляти дописи Трампа та його прибічників. Вони потрібні для доказів про наклеп щодо фальсифікації виборів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Від соцмереж просять не видаляти дописи Трампа та його прибічників. Вони потрібні для доказів про наклеп щодо фальсифікації виборів

@OnAirWithEryn / Twitter

Представники американської компанії Dominion Voting Systems просять платформи Facebook, YouTube, Twitter і Parler не видаляти дописи колишнього президента Дональда Трампа та десятка відомих праворадикальних пропагандистів і видань.

На цих дописах ґрунтується судовий позов про наклеп, буцімто вибори були сфальсифіковані, повідомляє Business Insider.

Юристи компанії, що продає обладнання та програмне забезпечення для електронного голосування, повідомляють, що між листопадом і січнем тодішній президент США, його кампанія, адвокати, провідні прихильники QAnon і праворадикальні коментатори поширювали брехливі твердження про фальсифікації з боку Dominion.

При цьому адвокати Трампа Руді Джуліані та Сідні Повелл публічно заявляли, що Dominion була створена у Венесуелі за вказівкою покійного президента Уго Чавеса й мільярдера та філантропа Джорджа Сороса.

Юристи компанії вже подали позов про наклеп проти них з вимогою відшкодувати по $1,3 млрд. Для забезпечення доказовою базою майбутніх позовів про наклеп представники Dominion прохають соцмережі зберегти дописи та акаунти телеканалу Fox і його ведучих, низки праворадикальних телеканалів, інших адвокатів Трампа, його колишніх радників і багатьох інших людей.