Вітренка втретє спробують призначити міністром енергетики. «Слуга народу» шукатиме підтримки серед інших нардепів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Вітренка втретє спробують призначити міністром енергетики. «Слуга народу» шукатиме підтримки серед інших нардепів

Соколовська Інна / УНІАН

Питання про призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепремʼєр-міністра — міністра енергетики спробують втретє винести на голосування у Верховну Раду. Про це заявив заступник глави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На початку пленарного тижня обовʼязково є фракція. Причина її збирати — це кадрові питання. Тому що ми зрозуміли на прикладі першого призначення Вітренка, їх уже два було, там ще й наступне буде», — сказав Корнієнко, цитати якого наводить Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що за підсумками двох провалених голосувань зрозуміло, що силами однієї лише фракції «Слуга народу» підтримати таке призначення не виходить. Тому, додав він, потрібна буде підтримка інших народних депутатів.

Водночас, спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив, що у четвер, 4 лютого, Рада не розглядатиме питання про призначення Вітренка. Щодо інших дат, то поки незрозуміло.

Разумков також нагадав процедуру призначення на цю посаду — має бути рішення фракції, фракція вносить подання премʼєр-міністру, який готує пакет документів та передає їх до Ради, а потім це подання розглядає профільний комітет і лише після цього питання може потрапити до зали парламенту.

«Таких документів від Кабміну немає, тим більше я знаю, що і засідання фракції не було», — сказав спікер. Він також зазначив, що під час двох попередніх голосувань він не підтримував кандидатуру Вітренка.

  • 17 грудня 2020 року Раді не вистачило голосів за призначення Вітренка міністром енергетики. 21 грудня Кабмін призначив Вітренка в. о. міністра енергетики. Вдруге Рада намагалась його призначити міністром 28 січня, але й тоді провалила голосування.
  • У середині січня Вітренко заявляв в інтервʼю газеті «День», що в разі провалення повторного голосування за його призначення на повноцінну міністерську посаду, він піде з політики у приватний бізнес.