Генпродюсер телеканалу «НАШ» Дудник звільнився: В деяких речах не можу переступити через себе

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Генеральний продюсер телеканалу «НАШ» Євген Дудник заявив, що йде зі своєї посади. Про це він написав у Facebook.

«Дуже символічно, що саме сьогодні я складаю з себе повноваження […] Зізнаюся чесно, мені гірко і боляче приймати це рішення, але на жаль, в деяких речах я не можу переступити через себе. І ці речі називаються порядністю і взаємоповагою», — зазначив Дудник.

Водночас, він не назвав конкретної причини свого звільнення. Тільки додав, що бажає колишнім колегам «стійкості духу», а керівництву каналу — «мудрості в прийнятті рішень».

Телеканал «НАШ» належить Євгенію Мураєву — колишньому народному депутату від «Опозиційного блоку» (раніше «Партія регіонів»).

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично призначає на каналі перевірки через заяви, які звучать в ефірах. Зокрема, за останні два місяці на каналі призначили три перевірки — «НАШ» транслював заяви представника «ЛНР» та пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — 112, ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України.
  • Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкульт звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.