Зеленський зустрівся з топменеджерами «провідних» телеканалів. Він запевнив, що санкції ніяк не стосуються їхніх ЗМІ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський зустрівся з топменеджерами «провідних» телеканалів. Він запевнив, що санкції ніяк не стосуються їхніх ЗМІ

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками «провідних» українських телеканалів. Зустріч провели після введених санкцій проти телеканалів з пулу Віктора Медведчука. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Хто саме зі ЗМІ брав участь у зустрічі — в ОП не вказали. Водночас, там зазначили, що Зеленський запевнив топменеджерів у тому, що санкції, введені проти «112 Україна», ZIK і NewsOne, не мають жодного стосунку до інших телеканалів.

«В Україні на сьогодні немає загрози ні свободі слова, ні медіабізнесу», — підкреслив президент.

Він наголосив, що санкції проти каналів з пулу Медведчука ввели через фінансування з Росії та співпрацю з терористичними організаціями.

В ОП стверджують, що запрошені на зустріч топменеджери висловили «повну підтримку» цього рішення. За їхніми словами, телеканали, щодо яких були застосовані санкції, давно проводять антидержавну політику та діють в інтересах пропаганди з боку Росії.

У той же час, глава Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, виступаючи на брифінгу, заявив, що в Україні працює ще багато антиукраїнських телеканалів. І відомство буде реагувати, але при наявності «відповідних документів».

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — 112, ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою.
  • Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкульт звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.
  • Через запровадження обмежень фракція «Опозиційна платформа — За життя» має намір ініціювати імпічмент Зеленського.