США підтримали санкції РНБО проти телеканалів соратника Медведчука Козака

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

США підтримали введені Україною санкції проти телеканалів близького соратника Віктора Медведчука Тараса Козака — «112 Україна», ZIK і NewsOne. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні.

«США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету і територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства», — підкреслили в посольстві.

Там також наголосили, що потрібно спільно працювати, щоб «не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав».

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — 112, ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою.
  • Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкультури звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.
  • Фракція «Опозиційна платформа — За життя» має намір ініціювати імпічмент Зеленського через санкції проти зазначених телеканалів.