Баканов: СБУ надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Баканов: СБУ надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Голова Служби безпеки України Іван Баканов назвав запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK послідовним кроком у боротьбі з російською гібридною агресією.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За словами голови відомства, проти України ведеться гібридна війна, якій необхідно системно протидіяти, аби захистити інтереси держави. «Тож, враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення», — наголосив Баканов.

Він підкреслив, що рішення РНБО спрямоване на захист територіальної цілісності та суверенітету України і не має жодного відношення до обмеження свободи слова.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію санкції проти телеканалів 112, ZIK і NewsOne. Вони передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні.
  • Телеканали у спільній заяві назвали санкції політичним тиском і розправою. Вони звинуватили владу у придушенні свободи слова. Голова Нацспілки журналістів теж назвав санкції «наступом на свободу слова».
  • Коментуючи санкції, Зеленський заявив, що Україна підтримує свободу слова, але не тоді, коли пропаганду фінансує країна-агресор. Через запровадження обмежень фракція «Опозиційна платформа — За життя» має намір ініціювати імпічмент Зеленського.