«Новий рекорд свавілля». Україна прокоментувала увʼязнення Навального

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Новий рекорд свавілля». Україна прокоментувала увʼязнення Навального

УНІАН

Україна назвала «новим рекордом свавілля» отруєння, а потім увʼязнення російського опозиційного політика Олексія Навального. Відповідний допис зробив у Twitter Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що Росія не хоче сама поважати права людини та свободи, а отже її треба змусити — це задача міжнародної спільноти.

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві відправив опозиційного політика Олексія Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Вирок вирішили змінити, оскільки Навальний не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитись як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався у Берліні від отруєння бойовою отрутою «Новачок». Захисники мають намір оскаржити вирок.

Увʼязнення політика засудили численній міжнародні лідери й закликали Росію звільнити Навального. Після оголошення вироку у країні почались протести.