«Це не про свободу слова, а про протидію фейкам». В Офісі президента прокоментували санкції проти телеканалів Медведчука

Автори:
Марія Жартовська, Ангеліна Шеремет
Дата:
«Це не про свободу слова, а про протидію фейкам». В Офісі президента прокоментували санкції проти телеканалів Медведчука

Facebook / 112.ua

В Офісі президента заявили, що санкції проти телеканалів Тараса Козака (112, ZIK та NewsOne)— близького соратника кума Путіна Віктора Медведчука — це не наступ на свободу слова, а протидія фейкам.

Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів у коментарі «Бабелю».

«Зрозуміло, що санкції по телеканалам пана Медведчука — це зовсім не про медіа і не про свободу слова. Це тільки про ефективну протидію фейкам і чужорідній пропаганді. Це про те, що не робилося протягом усіх минулих років, коли даний медійний міхур тільки розростався. Коли при мовчазному потуранні, а іноді і за активного сприяння минулої влади цей пропагандистський пул сформувався, зміцнів і став активно «вбивати» наші цінності», — заявив Подоляк.

За його словами, ці санкції — це закономірна відповідь на «щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на державу з боку тих, хто грає в чужі інтереси і в чужу гру».

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію санкції проти телеканалів 112, ZIK та NewsOne. Вони передбачають анулювання ліцензії та заборону користуватись радіочастотним ресурсом України. Після запровадження санкції канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні.