Конгресвумен США Окасіо-Кортес розповіла про пережите сексуальне насильство. Страх за життя під час штурму Капітолія погіршив її стан

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Конгресвумен США Окасіо-Кортес розповіла про пережите сексуальне насильство. Страх за життя під час штурму Капітолія погіршив її стан

Dimitri Rodriguez / Flickr

Представниця Демократичної партії Александрія Окасіо-Кортес розповіла, як злякалася за своє життя під час штурму Капітолія США, порівнявши це зі своїми відчуттями під час пережитого сексуального насильства.

Про це вона заявила під час прямого ефіру в Instagram.

«Я пережила сексуальне насильство, про це знають лише декілька людей у моєму житті. Якщо у вас був жорстокий батько або хтось, хто ображав вас словесно, чи пережили ви насильство, часом травми накладаються одна на одну. Саме визнання факту — вже величезний крок. Моя історія не єдина. Однак є люди, які просто намагаються переконати нас рухатися далі, використовують ту ж тактику, що і будь-який інший кривдник, який говорить нам все забути. Це неправильно», — наголосила Окасіо-Кортес.

Вона закликала притягнути до відповідальності членів Конгресу, які висували безпідставні твердження про те, що результати виборів були сфальсифіковані, голосували проти підтвердження результатів і підтримали дії сенаторів Теда Круза і Джоша Хоулі.

«Йдеться не про помсту. Це про створення безпеки. Ми не можемо почуватися в безпеці з людьми, які обіймають керівні посади, які готові піддавати ризику життя інших. Вони готові зробити все, щоб набрати політичні очки», — запевнила конгресвумен.

Окасіо-Кортес також розповіла, що коли розпочався штурм, вона побігла до свого кабінету і сховалася у ванній. Після цього туди почав вриватися чоловік, який бив по дверях і кричав «Де вона?» Демократка згадує, що тієї хвилини подумала, що її зараз уб’ють. Згодом вона зрозуміла, що цим чоловіком був офіцер поліції, який наказав йти з будівлі, але, за словами Окасіо-Кортес, не пояснив як саме вийти. Після цього вона зустріла в коридорі конгресвумен Кеті Портер, в кабінеті якої переховувалася майже п’ять годин.

«Я не почувалася в безпеці під час усього цього хаосу 6 січня. Я побоювалася за своє життя», — сказала вона.