У США поліцейські брутально затримали 9-річну дівчинку. Це викликало скандал і звільнення голови департаменту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В американському місті Рочестер (штат Нью-Йорк) 29 січня двоє поліцейських при затриманні 9-річної дівчинки застосовувати надмірну силу, чим спровокували скандал. На школярку наділи наручники, а потім бризнули їй в обличчя з перцевого балончика.

Про це повідомляє CNN.

Патруль приїхав на виклик матері дівчинки. Та заявила, що дочка погрожувала їй вбивством і суїцидом.

По прибуттю двох правоохоронців дівчинка спробувала втекти, але її наздогнали. На відеозаписі з нагрудної камери одного з поліцейських видно, як вона пручалася і кликала батька. У результаті її поклали в сніг, наділи наручники і заштовхали в машину. Вже у салоні їй бризнули в обличчя з балончика, оскільки вона продовжувала чинити опір.

На відео чутно, як офіцер каже: «Ти поводишся як дитина». «Я і є дитина», — відповіла дівчинка. Приблизно через хвилину жінка-офіцер каже: «Це ваш останній шанс, інакше перцевий струмінь потрапить вам в очі». Дитина після цього опинилася в лікарні і була звільнена.

Відеозапис незабаром потрапив у ЗМІ. Департамент поліції Рочестера звинуватили в жорстокості, а начальника поліції звільнили. Мер міста Лавлі Воррен заявила, що зайве насильство в поліцейському управлінні «повсюдна проблема».

Виконувач обовʼязків начальника поліції Сінтія Салліван заявила, що подібне поводження з дитиною було неприйнятним. «Я не збираюся стояти тут і говорити вам, що 9-річну дитину окропити перцем це нормально. Це не так», — сказала вона.

Поліцейські, які затримали дівчинку, відсторонені на час розслідування. Тим часом правозахисні організації вимагають реального покарання за нелюдське поводження, яке не раз проявляли поліцейські стосовно афроамериканців і людей з психічними розладами.