Замах на генерала СБУ: Баканов заявив про можливі зв’язки підозрюваного Нескоромного з російськими спецслужбами

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Замах на генерала СБУ: Баканов заявив про можливі зв’язки підозрюваного Нескоромного з російськими спецслужбами

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України перевіряє можливі звʼязки зі спецслужбами Росії колишнього першого заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного, підозрюваного в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов під час закритого спільного засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки і комітету з питань правоохоронної діяльності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Як видно з окремих аудіозаписів, оприлюднених у ЗМІ, ймовірно, не обійшлося тут і без російського сліду. Тому буде детально вивчено можливий звʼязок підозрюваного зі спецслужбами країни-агресора» — сказав він.

За думку Баканова, приводом для підготовки замовного вбивства Наумова стала його професійна діяльність, оскільки «він не дозволяв злочинній групі призначити «своїх людей» на посади в СБУ».

Окрім цього, голова СБУ наголосив, що завданням відомства є запобігання злочинам, «а не реагувати на піар-хвилі, особливо, коли вони ще підживлюються ззовні та мають очевидні мотиви».

  • Раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив, що полковник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства бригадного генерала СБУ, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Замовником убивства він називав Дмитра Нескоромного.
  • 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги, а суд заарештував затриманого. ЗМІ писали, що Нескоромний хотів смерті для Наумова, щоб отримати високу посаду в керівництві СБУ.
  • 27 січня СБУ оприлюднила докази того, що вбивство Наумова замовив Нескоромний. Йому оголосили підозру. Сам Нескоромний анонсував пресконференцію в Брюсселі на 2 лютого, на якій обіцяв розповісти про «факти корупції, які шокують». Однак згодом пресконференцію відклали через коронавірус.
  • Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного і перевіряє його на порушення закону про державну зраду.