По всій Росії на мітингах затримали понад 1 000 людей. Соратники Навального оголосили про перенесення місць проведення акцій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального, які проходять у різних містах Росії, силовики затримали щонайменше 1 000 людей. Найбільше у Москві (142) та Владивостоці (113). Про це свідчать дані проєкту «ОВД-Инфо».

У Москві акція протесту розпочалася о 12:00 (об 11:00 за київським часом). Спочатку вона була запланована на Луб’янській площі, де розташована будівля Федеральної служби безпеки (ФСБ), але соратники Навального оголосили про нове місце збору учасників – біля станцій метро «Сухарєвська» і «Червоні ворота».

Одразу після цього на вимогу поліції ці станції були закриті на вхід і вихід — потяги проїжджають без зупинок. Крім того, влада Москви попередила про «ситуативне закриття» станцій метро на додаток до семи закритих ще від самого ранку. За даними RT, у Москві на оголошених точках збору почалися перебої з мобільним інтернетом.

Біля станції метро «Червоні ворота» поліція почала масово затримувати учасників акції — лише за кілька хвилин було затримано понад десяток осіб, повідомляє Meduza.

У Санкт-Петербурзі соратники Навального також оголосили про перенесення місця проведення акції. На Піонерській площі почалися сутички протестувальників з бійцями ОМОН та жорсткі затримання, повідомляє РБК.

Зазначимо, у Росії 31 січня знову проходять мітинги на підтримку Навального — через тиждень після акцій 23 січня, які стали наймасовішими за останні роки (вийшли понад 150 тисяч людей) та рекордними за кількістю затриманих (понад 4 тисячі). Тоді росіяни вперше відбивали схоплених і проривали кордони силовиків.

На 31 січня соратники опозиціонера анонсували мітинги у 142 російських містах (перші акції почалися в Сибіру та на Далекому Сході), ще десятки акцій солідарності пройдуть за кордоном.