«Гаманець Путіна». Російський бізнесмен Ротенберг заявив, що палац в Геленджику належить йому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Гаманець Путіна». Російський бізнесмен Ротенберг заявив, що палац в Геленджику належить йому

Twitter / Штаб Навального

Російський бізнесмен Аркадій Ротенберг заявив, що «палац Путіна» в Геленджику належить йому.

Про це повідомляє Mash.

«Мені дуже подобається цей бізнес, готельний бізнес», — сказав Ротенберг в інтервʼю. Він додав, що надалі хоче «перетворити» місце, де розташований будинок, на туристичний бізнес.

«В принципі я цим вже протягом декількох років займаюся. У мене є деякі обʼєкти в Криму, є обʼєкти на Далекому Сході, є в нашому житті цілі в Алтаї. Я поглядаю в цьому напрямку», — пояснив Ротенберг.

Як пише Insider, Ротенберг є однією з найбагатших людей Росії. Він володіє найбільшою російською компанією з будівництва газопроводів і електроліній і є співвласником банку «Північний морський шлях». Також він очолює Міжнародний фонд розвитку дзюдо і займає пост віцепрезидента Федерації дзюдо Росії. У ЗМІ його також називають особистим «гаманцем» Путіна разом із кількома іншими олігархами.

«Палац Путіна»

Після арешту Олексія Навального його «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику, розташований палац для російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Загальні ж володіння Путіна в цьому районі (зокрема велика кількість виноградників і власний винний завод) можна порівняти з територією 39 князівств Монако.

Палац побудували так, щоб до нього не можна було підібратися ні землею, ні морем, ні повітрям. Як зʼясувалося, під палацом розташований підземний бункер заввишки з пʼятиповерховий будинок, також на території є оранжерея у 2 500 квадратних метрів, амфітеатр і 80-метровий міст через яр, що веде до чайного будиночка. А в горі є спеціальний тунель, що дозволяє вийти до моря.

За даними ФБК, будівництво фінансували державні та приватні компанії, повʼязані з друзями Путіна, через корупційні схеми. Його вартість оцінюють у 100 мільярдів рублів (понад $13,5 мільярда).