Австрієць залишив у спадок французькому селу €2 мільйони. Під час Другої світової війни його сховали там від нацистів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Австрієць Ерік Швам заповів французькому селу Ле Шамбон-сюр-Ліньон левову частку своїх статків (€2 мільйони), адже під час Другої світової війни жителі цього села переховували його разом з родиною від нацистів.

Про це повідомляє The Guradian.

Ерік Швам помер 25 грудня 2020 року, йому було 90 років. Він залишив у заповіті несподіваний подарунок для Ле Шамбон-сюр-Ліньон — більшу частку свого майна. Його представник уточнив, що це приблизно €2 мільйони.

Швам разом із родиною прибув до Ле Шамбон-сюр-Ліньон у 1943 році. Місцеві мешканці заховали їх у школі та переховували до 1950 року. Згодом там він вивчав фармакологію і одружився на місцевій католичці.

Село розташоване на віддаленому гірському плато на південному сході Франції. У ньому проживає велика протестантська громада, яка відома тим, що пропонує притулок всім, хто його потребує.

У Ле Шамбон-сюр-Ліньон під час Другої світової війни переховувались близько двох з половиною тисяч євреїв. За це Меморіальний центр Голокосту «Яд Вашем» відзначив місцевих жителів званням «Праведники народів світу». Протягом століть село приймало багатьох людей, які рятувалися від релігійних або політичних переслідувань, а останнім часом — мігрантів і біженців з Близького Сходу та країн Африки.