Державний телеканал «Россия 1» анонсував сюжет про «палац Путіна». Його називають готелем

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Державний телеканал «Россия 1» анонсував сюжет про «палац Путіна». Його називають готелем

Фонд борьбы с коррупцией

Державний телеканал «Россия 1» зняв сюжет про «палац Путіна», в якому маєток називають недобудованим апарт-готелем. Анонс сюжету опублікував його автор Олександр Рогаткін на YouTube. Повністю відео покажуть о 19:00 за київським часом.

«У самому «палаці» самі голі бетонні стіни. І немає навіть натяку на те, що показано в цьому фільмі», — каже Рогаткін.

У сюжеті показані оздоблювальні роботи і короткий коментар одного з будівельників, який говорить, що це «готель з номерами, загальними зонами, басейном».

Сам Навальний у своєму розслідуванні розповідав, що через помилки у проєктуванні на стінах маєтку з’явилася пліснява. Тому весь внутрішній ремонт довелося робити повністю заново. Те, як маєток має виглядати зсередини, розслідувачі звізуалізували у спеціальній програмі на основі архітектурних планів — у них були вказані назви фірм-виробників меблів та артикули товарів.

29 січня журналісти Telegram-каналу Mash змогли потрапити в цей «палац». У цьому їм допоміг «представник технічного нагляду, який стежить за зведенням палацу вже шість років». Жодних імен там не називали.

Усередині будівлі — суцільний бетон, триває активний ремонт, тоді як зовні вона вже готова. Журналіст побував у вже відомих кальянній, театрі, а також на складі грязей та аквадискотеці. За словами робітників, на місці складу грязей мають бути душові, оскільки він розташований біля басейну. Аквадискотека журналістові більше нагадала басейн із баром, а в театрі вже почали облаштовувати фундамент під сцену.

  • Після арешту Олексія Навального його «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац для російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Загальні ж володіння Путіна в цьому районі (зокрема велика кількість виноградників і власний винний завод) можна порівняти з територією 39 князівств Монако.