Голова Єврокомісії: Протягом року усі країни ЄС та їх сусідів забезпечать вакциною від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Голова Єврокомісії: Протягом року усі країни ЄС та їх сусідів забезпечать вакциною від коронавірусу

European Parliament / Flickr

Європейська комісія працює над забезпеченням вакциною усіх країн Євросоюзу та його сусідів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського та голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн український лідер подякував ЄС за створення механізму передачі вакцини країнам-партнерам. Разом з тим Зеленський поскаржився, що вакцин, виділених у межах глобальної ініціативи COVAX, буде недостатньо для щеплення у 2021 році критично необхідної кількості населення. У звʼязку з цим він закликав до більш активного залучення Європейської комісії до переговорного процесу України з виробниками.

Голова Єврокомісії наголосила, що протягом 2021 року і країни Європейського Союзу, і держави-сусіди отримають достатню кількість доз вакцини. «Зараз весь світ переживає безпрецедентну хвилю одночасної вакцинації», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Зеленський подякував ЄС за виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги у розмірі €600 млн, яке відбулося у грудні минулого року. Голова Єврокомісії наголосила, що ЄС працює над тим, щоб Україна якомога швидше отримала другу частина траншу – €600 млн.