Дослідження: Україна опинилася в десятці країн з найгіршою реакцією на пандемію. Найкраще впоралася Нова Зеландія

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Дослідження: Україна опинилася в десятці країн з найгіршою реакцією на пандемію. Найкраще впоралася Нова Зеландія

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Україна опинилася в десятці країн світу, які найгірше відреагували на пандемію коронавірусу.

Про це йдеться в даних дослідження, проведеного австралійським Інститутом Льове.

Метою дослідження було за допомогою шести показників встановити ефективність реакції влади на пандемію протягом 36 тижнів після того, як у країні зафіксували 100 випадків зараження. Загалом було оцінено 98 країн, а Китай було виключено через відсутність даних про кількість тестувань. Основними критеріями були підтверджена кількість випадків зараження, підтверджена кількість випадків смертей, кількість випадків на мільйон осіб, кількість смертей на мільйон осіб, відсоток позитивних тестів і кількість тестів на тисячу осіб.

На основі цих показників країни отримали рейтинг від 0 до 100. Лідером рейтингу стала Нова Зеландія з результатом у 94,4. На другому місці опинився В’єтнам, а на третьому — Тайвань (який рахували окремо від Китаю). Також до п’ятірки увійшли Таїланд і Кіпр.

У першій десятці опинилися Руанда, Ісландія, Австралія, Латвія та Шрі-Ланка.

Водночас найгірше на пандемію коронавірусу, на думку дослідників, відреагувала Бразилія. Також у самому низу рейтингу розташувалися США, Іран, Колумбія та Мексика. Україна опинилася на 90 місці з 98. Росія посіла 76 місце, Польща — 65, Білорусь — 60, Угорщина — 52, а Словаччина — 22.