Фільм Навального про «палац Путіна» набрав 100 мільйонів переглядів. Опозиціонер звернувся до прихильників із СІЗО

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Фільм Навального про «палац Путіна» набрав 100 мільйонів переглядів. Опозиціонер звернувся до прихильників із СІЗО

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Фільм-розслідування російського опозиціонера Олексія Навального про палац президента Володимира Путіна набрав 100 мільйонів переглядів на YouTube. Сам опозиціонер, перебуваючи в СІЗО, закликає людей на акції протесту в неділю, 31 січня.

Про кількість переглядів його команда повідомила у Twitter.

У фільмі йдеться про маєток Путіна, який розташований у Краснодарському краї, у Геленджику. Сам палац має площу 17 691 квадратний метр. Маєток оцінюють у 100 мільярдів рублів (понад $13,5 мільярда).

На території маєтку є церква, чайний будиночок площею 2 500 квадратних метрів і підземний льодовий палац, а також тунель з виходом до моря. А поруч розташовані виноградники, шато й устрична ферма. Вихід у море поруч з палацом заборонений, над ним — закрита для польотів зона. Велика територія навколо палацу (7 тисяч гектарів), за даними Навального, належить ФСБ.

Команда Навального закликала його прихильників виходити на акцію протесту в неділю, 31 січня — попередня відбулась 23 січня, тоді затримали понад 3 тисячі людей (найбільше за весь термін перебування Путіна на посаді).

Сам же Навальний звернувся до росіян у листі із СІЗО: «Виходьте й далі, нічого не бійтеся. Ніхто не хоче жити у країні, де панують свавілля і корупція. На нашому боці більшість. Давайте розбудимо її».

Meduza пише, що 28 січня Московський обласний суд відмовився задовольнити апеляцію адвокатів політика й залишив його в СІЗО «Матроська тиша» до 15 лютого. Захисники Навального в апеляції вказали на низку невідповідностей чинним законам, проте прокуратура називала ці звинувачення необґрунтованими.