СБУ оприлюднила докази, що вбивство заступника Баканова замовив Нескоромний. Йому оголосили підозру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному оголосили про підозру в організації вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Наразі Служба безпеки розшукує Нескоромного, аби допитати.

Докази СБУ оприлюднила на сайті.

«СБУ встановила, що Дмитро Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили позбавити життя начальника ГУВБ СБУ Андрія Наумова», — йдеться у повідомленні.

За версією слідства основним мотивом злочину став той факт, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві Служби, а також виступав проти призначення окремих членів екскоманди Нескоромного в СБУ.

Серед доказів — відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших. На них вони начебто обговорюють організацію вбивства, виконавців та інші деталі.

СБУ зазначає, що Расюк протягом жовтня 2020 — січня 2021 року підшукав виконавців злочину, давав їм гроші та встановив стеження за Наумовим. Расюка затримали під час чергової передачі коштів. Шевченківський суд арештував його 23 січня.

Згодом у Telegram-каналі, який ведуть від імені Нескоромного, опублікували цю новину від СБУ й порадили спецслужбовцям вивчати Кримінально-процесуальний кодекс.

«Для особливо обдарованих: мені ніхто не вручив ніяку підозру, тому що підозра вручається особисто. Запрошую клоун-трупу Баканова 2 лютого у Брюссель», — йдеться у повідомленні.

  • Напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що полковник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підготовку вбивства бригадного генерала СБУ, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Замовником убивства він називав Дмитра Нескоромного.
  • 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги, а суд заарештував затриманого. ЗМІ писали, що Нескоромний хотів смерті для Наумова, щоб отримати високу посаду в керівництві СБУ.