Головою ПАРЄ вперше обрали жінку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Головою ПАРЄ вперше обрали жінку

Пресслужба Парламентської Асамблеї Ради Європи

Генеральним секретарем Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обрали Деспіну Хатзівассіліу-Цовіліс.

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ.

Хатзівассіліу-Цовіліс стала першою жінкою, яка обійняла цю посаду за 72-річну історію асамблеї. Термін її повноважень — пʼять років починаючи з 1 березня 2021 року. Вибори проводилися за допомогою електронного голосування.

Після обрання новий генсек подякувала членам ПАРЄ за підтримку. «Спираючись на компетентність співробітників асамблеї, я з ентузіазмом розраховую на спільну роботу з членами ПАРЄ починаючи з 1 березня, щоб посилити вплив нашої асамблеї у всіх 47 державах-членах ПАРЄ та за їхными межами», — сказала вона.

Деспіна Хатзівассіліу-Цовіліс працює в асамблеї 21 рік, очолюючи комітети з моніторингу та з політичних питань. Вона доктор права, має науковий ступінь Інституту Європейського університету у Флоренції з Європейської конвенції про права людини.

  • 11 січня новою главою української делегації в ПАРЄ призначили нардепа «Слуги народу» Марію Мезенцеву. Після цього ексглава делегації Єлизавета Ясько заявила, що її зняли з посади через «корупцію та девальвацію совісті». Вона вважає, що рішення про її звільнення готували заздалегідь.