Розробник «Новачка» планує випустити ліки від коронавірусу. Препарат вже тестували на росіянах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Один з розробників бойової отруйної речовини «Новачок», російський хімік Леонід Рінк найближчим часом збирається випустити противірусний засіб під назвою «Іммофон». За його словами, препарат здатний боротися з коронавірусом та ще рядом вірусних захворювань. Про це пишуть «РИА новости».

«[Препарат] працює проти вірусних захворювань, чудово відновлює клітини після роботи своєї імунної системи, тобто ліквідує цитокіновий шторм [коли імунітет починає знищувати свій організм], який, на думку багатьох фахівців, є однією з причин смертності від COVID-19», — зазначив Рінк.

За його словами, ліки розроблені на препараті «Діуцифон» (синтезований в СРСР в 1967 році), який був призначений для лікування прокази. Хімік стверджує, що у новому препараті усунений головний недолік радянської розробки — погане розчинення у воді і, відповідно, в плазмі крові.

Рінк наголосив, що крім боротьби з коронавірусом, новий препарат нібито призначений й для лікування червоного вовчака, ревматоїдного артриту, псоріазу, алергії, лейкозів і захворювань легенів.

За словами хіміка, науковці вже провели тестування препарату на приблизно 700 пацієнтах-добровольцях літнього віку. «Не було жодної важкої стадії і жодної смерті після зараження», — стверджує вчений.

Леонід Рінк живе в Росії та є один з трьох творців «Новачка», які коментували ЗМІ отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та колишнього розвідника ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньки. У своїх коментарях, як правило, підтримував версії російської влади. Зокрема, він заявляв, що симптоми Навального нібито відрізняються від симптомів отруєння «Новачком». Також він говорив, що при застосуванні цієї речовини Навальний навряд чи б вижив.