«Слуги народу» подарували Зеленському на день народження книгу про козаків

Автори:
Олексій Ярмоленко, Марія Жартовська
Дата:
«Слуги народу» подарували Зеленському на день народження книгу про козаків

Пресслужба президента України

Нардепи з фракції «Слуга народу» подарували президенту Володимиру Зеленському на день народження книгу «Україна — козацька держава».

Про це «Бабелю» розповіли декілька депутатів.

Книгу президентові вручили під час засідання фракції. Подарунком займався очільник фракції Давид Арахамія.

Водночас нардепи не знають, яке саме видання було придбане, адже вартість цієї книги варіюється. В інтернеті її можна придбати як за кілька тисяч гривень, так і «президентське видання» за 100 тисяч гривень, та навіть за 120 тисяч.

«Україна — козацька держава» — це книга подарункового формату, випущена у 2004 році. Її автором зазначений український історик та мистецтвознавець Володимир Недяк. У рамках підготовки він зібрав команду вчених та досліджував епоху козацтва. У книгу увійшли понад 5 тисяч фотографій різних культурних об’єктів українських козаків, які збирали у музеях та приватних колекціях низки країн світу.

prom.ua

Однак закон «Про запобігання корупції» містить певні обмеження для чиновників в отриманні подарунків. Зокрема він забороняє отримувати подарунки на суму, яка більша за прожитковий мінімум (наразі він становить 2 189 грн). Таким чином Зеленський може не забирати собі книгу, а передати її у спеціальний Фонд президентів України НБУ імені В. Вернадського.

Сам же Зеленський просив тих, хто хотів привітати його з днем народження, переказати кошти на рахунок будь-якої інфекційної лікарні в Україні.

  • 25 січня президент Володимир Зеленський відсвяткував свій день народження. Йому виповнилося 43 роки.