Байден скасував два укази Трампа — про заборону трансгендерам служити в армії та про дозвіл на в’їзд до США з Європи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Байден скасував два укази Трампа — про заборону трансгендерам служити в армії та про дозвіл на в’їзд до США з Європи

Gage Skidmore / Flickr

Президент США Джо Байден скасував указ свого попередника Дональда Трампа, який суттєво обмежував можливість трансгендерів служити в армії.

Про це пише Reuters.

За словами Байдена, гендерна ідентичність не повинна бути перешкодою для військової служби у США.

«Дозволити всім кваліфікованим американцям служити своїй країні у військовій формі — це краще для військових і краще для країни, тому що обʼєднана армія — більш ефективна сила. Інакше кажучи, це правильно і відповідає нашим національним інтересам», — заявили в Білому домі.

Крім цього, Байден скасував указ Трампа, який той підписав в останні дні каденції, дозволивши в’їзд до США іноземцям з більшої частини Європи, а також із Великої Британії та Бразилії. Байден повернув цю заборону і планує додати до її переліку Південно-Африканську Республіку.

У Білому домі пояснили, що обмеження на в’їзд діятиме через поширення нових штамів коронавірусу та зростання темпів зараження.

  • Трансгендерним людям дозволили служити в американській армії у 2016 році, за президентства Барака Обами. Серед американських військовослужбовців сьогодні близько 14,7 тисячі є трансгендерами. Вони перебувають як на активній службі, так і в резерві.
  • Із 2017 року адміністрація Дональда Трампа забажала знову забрати у трансгендерів право на службу. Як вважає Трамп, трансгендери — неефективні військові, а армія змушена витрачати великі кошти на їхнє лікування та медичний супровід.