Учасники клубу Трампа «Мар-а-Лаго» скасовують своє членство. Курорт став сумним і гнітючим після повернення експрезидента

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

В останній день своїх президентських повноважень Дональд Трамп відлетів до Флориди, де розташований його клуб «Мар-а-Лаго». Однак експрезиденту, який всупереч традиції не залишився на церемонію інавгурації свого наступника Джо Байдена, вдома були не раді — заможні учасники його клубу не лише не шикувалися для привітань, але й почали припиняти своє членство.

Про це пише Business Insider.

Зазначається, що частина членів елітного курортного клубу пішла, щоб не потрапити до новин. Інші скасували своє членство через згасаючу популярність експрезидента. Багато з них взагалі не хоче мати нічого спільного з Трампом, декого почала напружувати сумна й гнітюча атмосфера «Мар-а-Лаго».

«Це сумне місце відпочинку для Трампа. Воно вже не таке, як раніше. Вони йдуть від нього. Навіть тут люди його не люблять», — розповів Лоренс Лімер, автор книги «Мар-а-Лаго: Всередині місця сили в президентському палаці Дональда Трампа».

Учасники клубу, які сплатили по $200 тис. лише за членство, були давно занепокоєні поверненням Трампа, а його сусіди навіть намагалися юридично запобігти тому, щоб колишній глава держави жив у своєму маєтку постійно.

Сусіди навіть написали листа до влади міста Палм-Біч, де розташований курорт, і до Секретної служби США, стверджуючи, що Трамп не має законних підстав постійно проживати в «Мар-а-Лаго».

У листі члени клубу вимагали від властей сповістити Трампа, що йому не дозволено постійно проживати в маєтку для уникнення «незручних ситуацій», внаслідок яких його можуть просто виселити.

Трамп втратив своє законне право жити у «Мар-а-Лаго» у 1993 році — тоді він перетворив маєток з приватної резиденції на приватний клуб. Відповідно до угоди, членам забороняється проводити понад 21 день на рік у гостьових апартаментах клубу і не можна залишатися там довше семи днів поспіль.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, Трамп приїздив у «Мар-а-Лаго» щонайменше 30 разів за час свого президентства і провів там не менше 130 днів.