Суд арештував підозрюваного в організації замовного вбивства генерала СБУ. У Службі кажуть, що він пропонував виконавцям $50 тисяч

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд арештував підозрюваного в організації замовного вбивства генерала СБУ. У Службі кажуть, що він пропонував виконавцям $50 тисяч

Flickr / Oleksandr Podolian

Шевченківський районний суд Києва арештував співробітника Служби безпеки України, якого підозрюють в організації вбивства генерала СБУ, без права застави.

Про це пише пресслужба СБУ.

Там розповіли деталі затримання та справи про організацію убивства генерала СБУ.

«Вчора [22 січня] Служба безпеки затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів. Це була оплата за послуги з підготовки злочину. Затримано співробітника Штабу антитерористичного центру при СБУ за готування до вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ», — розповів представник Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

За його словами, підозрюваний шукав виконавця і запропонував йому за вбивство 50 тисяч доларів. Водночас сам злочин готували кілька осіб.

У СБУ також спростували інформацію про те, що замовлення вбивства є «розбірками» всередині відомства, та про те, що «хтось втік у наручниках» з місця затримання.

Жодних прізвищ причетних до цієї справи у СБУ не назвали. На запитання ЗМІ про ймовірну причетність та замовлення вбивства колишнім першим заступником голови СБУ Дмитром Нескоромним там зазначили, що поки не можуть оприлюднювати цю інформацію. Але пообіцяли найближчим часом провести ще один брифінг із новими деталями справи.

  • Уранці 23 січня в СБУ повідомили, що попередили вбивство свого колеги. За підозрою у причетності до організації злочину затримали чинного співробітника СБУ.
  • Напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що затримано полковника спецпідрозділу «Альфа» Юрія Расюка, який готував убивство бригадного генерала Служби безпеки, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.
  • Як пише журналіст, Расюка затримали саме під час передачі грошей нібито безпосередньому виконавцеві вбивства. Замовником вбивства є нібито колишній заступник голови СБУ полковник Дмитро Нескоромний. З 1 липня 2019 року він був призначений президентом Володимиром Зеленським заступником голови СБУ, а з 8 листопада до 13 березня 2020 року був першим заступником голови СБУ — начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.