«Помста неминуча». Twitter забанив один з акаунтів лідера Ірану через фото Трампа в тіні дрона

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Помста неминуча». Twitter забанив один з акаунтів лідера Ірану через фото Трампа в тіні дрона

Gage Skidmore / Flickr

Соціальна мережа Twitter заблокувала обліковий запис Верховного лідера Ірану Алі Хаменеї після появи фотографії гольфіста, схожого на експрезидента США Дональда Трампа, який перебуває в тіні дрона.

Про це повідомляє Associated Press.

Під фотографією був наступний текст: «Помста неминуча». Агентство зазначає, що напис повʼязаний з промовою Хаменеї, яку він виголосив у грудні, — вона стосувалася вбивства командувача спецпідрозділу «Корпусу вартових ісламської революції» Касема Сулеймані. У своїй промові Хаменеї не назвав Трампа на імʼя, але знову заприсягнувся помститися тим, хто віддав наказ і здійснив напад на генерала.

Представник Twitter заявив, що твіт порушив правила соцмережі з публікації образливого контенту, а сам обліковий запис — «політику у сфері маніпулювання і спаму, зокрема зі створення підробних акаунтів».

Інші облікові записи, повʼязані з офісом Верховного лідера Ірану, залишаються активними, включно з його основною сторінкою. Reuters при цьому пише, що заблокований акаунт був фейковим. Попри це фотографія також зʼявилася на офіційному сайті Хаменеї.