Сенат США розгляне імпічмент Трампа в лютому. Експрезидент знайшов собі маловідомого адвоката, оскільки інші відмовили

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Сенат США розгляне імпічмент Трампа в лютому. Експрезидент знайшов собі маловідомого адвоката, оскільки інші відмовили

Gage Skidmore / Flickr

Колишній президент США Дональд Трамп найняв маловідомого адвоката, який представлятиме його на суді щодо імпічменту в Сенаті в середині лютого. Адвокат Буч Бауерс уже захищав чиновників у неоднозначних справах.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на обізнані джерела.

Бауерс раніше захищав у суді двох губернаторів Південної Кароліни і працював у Міністерстві юстиції за президента Джорджа Буша — молодшого. Адвоката порекомендував Трампу його союзник — сенатор Ліндсі Грем.

У 2009 році Бауерс представляв інтереси ексгубернатора Марка Сенфорда на слуханнях щодо етичності його поведінки через таємну подорож на державному літаку до Аргентини, де він зустрічався з коханкою. Сенфорд погодився сплатити $74 тисячі за розтрату бюджетних коштів, але не визнав своєї провини.

У 2012 році адвокат захищав ексгубернаторку Ніккі Гейлі, теж на слуханнях з етики. Очільницю Південної Кароліни звинувачували в незаконному лобізмі в часи, коли вона була представницею штату в нижній палаті Конгресу. Зусиллями Бауерса Гейлі виправдали.

Отже, Трамп не буде першим протирічливим клієнтом Бауерса. Адвокат матиме достатньо часу для підготовки до слухань у Сенаті, що відбудуться в середині лютого.

Імпічмент стосується подій 6 січня, коли Трамп виступив перед натовпом своїх прихильників у Вашингтоні із закликом піти до Капітолія, де затверджували перемогу Джо Байдена, і продемонструвати силу. Унаслідок цього сотні людей увірвалися в будівлю, п’ятеро осіб загинули під час сутичок з поліцією.

Як пише Reuters, Трампу було складно знайти собі адвоката — його особистий захисник Рудольф Джуліані відмовився виступати на слуханнях щодо імпічменту, оскільки був свідком подій 6 січня.

Інший адвокат експрезидента — Джон Істмен, який намагався оскаржити результати виборів у суді, відмовився з тієї ж причини: він був присутній на мітингу, після якого почалися заворушення.

«Юрист не може бути адвокатом у випадку, в якому він виступає свідком», — сказав Істмен.