Штурм Капітолія: ФБР перевіряє, чи намагалася жінка продати Росії ноутбук, який вкрала з офісу Пелосі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Штурм Капітолія: ФБР перевіряє, чи намагалася жінка продати Росії ноутбук, який вкрала з офісу Пелосі

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Федеральне бюро розслідувань США перевіряє заяву свідка щодо штурму Капітолія — жінка з Пенсильванії ймовірно вкрала ноутбук з офісу спікера Палати представників Ненсі Пелосі, аби продати його Росії.

Про це повідомляє Business Insider з посиланням на письмові свідчення.

За кілька днів після нападу на Капітолій, до ФБР зателефонував чоловік, який стверджував, що він колишній партнер Райлі Джун Вільямс.

«Він заявив, що Вільямс мала намір відправити компʼютер своєму другові в Росії, який потім планував продати його Службі зовнішньої розвідки Росії. Передача компʼютера до РФ не відбулась з невідомих причин. Він досі у Вільямс, і вона могла знищити його», — йдеться у свідченнях.

Спеціальний агент Джонатан Лунд переглянув кадри зі штурму, на яких зображена жінка — ймовірно, це Вільямс. Вона дійсно була у будівлі, зокрема, поруч зі сходами в офіс Пелосі.

Поліція Пенсильванії розповіла із посиланням на матір Вільямс, що жінка зібрала валізу, поїхала невідомо куди, але пообіцяла повернутись за кілька тижнів. Правоохоронці припускають, що жінка втекла.

Минулого тижня повідомлялось, що під час штурму Капітолія вкрали ноутбук помічника Пелосі. Він зазначив, що компʼютер був із конференц-залу і використовувався тільки для презентацій. Проте наразі невідомо, чи це один і той самий ноутбук.