Контррозвідка СБУ викрила схему постачання Збройним силам неякісних боєприпасів на 50 млн гривень. Ділків підозрюють у держзраді

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Контррозвідка Служби безпеки України викрила схему постачання неякісних боєприпасів Збройним силам.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Як зазначається, київська компанія уклала державний контракт із Міністерством оборони на виготовлення та постачання артилерійських снарядів на 50 мільйонів гривень. Проте боєприпаси виявилися непридатними для використання.

За попередніми даними, виробництво снарядів здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях. У зв’язку з цим військова продукція не відповідає технічним умовам та не може бути прийнята на озброєння ЗСУ.

В офісних приміщеннях та помешканнях фігурантів проведені обшуки, під час яких вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку тощо. Снаряди вилучили з можливого використання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, встановлюються всі причетні до оборудки особи, також перевіряють керівництво та менеджмент підприємств на можливе умисне вчинення шкоди обороноздатності держави.