Заступник Єрмака Татаров на початку року оплатив навчання у США

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Заступник Єрмака Татаров на початку року оплатив навчання у США

Гонтар Володимир / УНІАН

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров, якому детективи НАБУ у грудні вручили підозру, оплатив навчання в одному з вишів Вашингтону.

Про це свідчать зміни, внесені до його декларації на сайті Національного агентства із запобігання корупції.

скрін з сайту НАЗК

У документі вказано, що Татаров заплатив 269 129 гривень, або понад $9,5 тисячі, за навчання в Американському університеті у Вашингтоні (округ Колумбія). Кошти вніс 13 січня, але за який період навчання — не вказано.

Також з декларації незрозуміло, для кого заступник глави ОП проплатив навчання — для себе чи когось іншого, і за якою спеціальністю.

Імовірно, йдеться про навчання в American University Washington, який є приватним гуманітарним вишем та вважається одним з провідних у США. Він був заснований в 1893 році та відомий своїми програмами з політики, міжнародних відносин, державного управління та бізнесу.

Відповідно до декларації за 2019 рік, яку Татаров подавав як кандидат на посаду в ОП, у нього є дочка Марія та син Дмитро, але їхній вік не вказується.

Згодом Татаров повідомив, що оплатив власне навчання. Він вступив на курс публічного адміністрування та політики, який триватиме в онлайні.