Міністр Шкарлет ввів Новинського і Портнова до складу наглядової ради Одеської юридичної академії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет затвердив склад наглядової ради Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якої є колишній нардеп-регіонал Сергій Ківалов. Список нового складу ради оприлюднив координатор Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков у Facebook.

До складу увійшли, зокрема, позафракційний нардеп Вадим Новинський і колишній заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов. Також у списку є і другий президент України Леонід Кучма.

Крім того, у списку — заступник міністра освіти Андрій Гайченко, директор департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич, голова Національної асоціації адвокатів Лідія Ізовітова, керівник громадської організації «Одеська обласна рада миру» Таміла Афанасьєва, а також адвокат штату Каліфорнія Ангеліна Смирнова.

Facebook / Mykhailo Zhernakov

Загалом, як порівняти з радою, затвердженою у 2018 році, її склад практично не змінився, але кількість членів скоротилася з дванадцяти до дев’яти.

У статті 37 закону «Про вищу освіту» вказано, що наглядова рада вишу створюється за рішенням засновника — для нагляду за управлінням майном закладу та додержанням мети його створення. За статутом академії, персональний склад наглядової ради затверджує вчена рада терміном на п’ять років. До вченої ради, зокрема, входять ректор, проректори, керівники факультетів та інститутів — її склад затверджується наказом Міністерства освіти і науки.