У США помер мільярдер Адельсон. Його називали «гаманцем Трампа»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США у 87-річному віці помер мільярдер Шелдон Адельсон — він був засновником компанії Las Vegas Sands та одним із найбільших спонсорів Республіканської партії.

Про це йдеться у заяві компанії.

Мільярдера поховають в Ізраїлі, а про плани проведення поминальної служби в Лас-Вегасі оголосять пізніше.

«Наш засновник і далекоглядний лідер Шелдон Адельсон помер минулої ночі в віці 87 років через ускладнення, повʼязані з лікуванням неходжкінської лімфоми. Він народився у родині іммігрантів й виріс в бідному районі Бостона. Адельсон пройшов шлях від підлітка, який торгує газетами на розі вулиці, до одного з найуспішніших підприємців в світі», — заявили у Las Vegas Sands.

East Coast Gambler / Flickr

Він має свої казино у Лас-Вегасі, Макао і Сінгапурі. Адельсон був першим співробітником Las Vegas Sands — «членом команди номер один». Наразі у компанії працює понад 50 тисяч людей.

У 2018 році Forbes поставив його на 15-е місце в США, його статки наразі оцінюються у $35,5 мільярда.

Fox News пише, що Адельсон вважався найвпливовішим донором Республіканської партії. Під час виборчої кампанії 2016 року Адельсона називали «гаманцем Трампа». Під час передвиборчої кампанії 2020 року він — «давній і вірний прихильник президента Трампа» — витратив на підтримку республіканців $430 млн. Це найбільший внесок.