Конституційний суд зробив заяву щодо відпочинку Тупицького в ОАЕ — не коштує 300 тисяч гривень на добу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Конституційний суд зробив заяву щодо відпочинку Тупицького в ОАЕ — не коштує 300 тисяч гривень на добу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Конституційний суд зробив заяву щодо відпочинку свого відстороненого голови Олександра Тупицького у Дубаї. ЗМІ писали, що він проводить відпустку у готелі за 300 тисяч гривень на добу.

Про це суд написав у Facebook.

Тупицький з 6 до 13 січня 2021 року офіційно перебуває у щорічній відпустці. До Еміратів він разом з дружиною та сином вилетіли 6 січня й пробудуть там до кінця відпустки.

Вартість пакету послуг на трьох людей становить 242 тисячі 116 гривень. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю Kempinski Palm Jumeirah, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування.

У суді заявили, що прибуток Тупицького за грудень становить 433 тисячі 538 гривень, що повністю покриває суму витрат на відпочинок. Сам відсторонений глава КС назвав брехнею інформацію про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу.

Зазначимо, що ЗМІ та анонімні Telegram-канали писали, що Тупицький відпочиває на королівській віллі (її площа складає 950 кв. м) з 4 спальнями і власним басейном.

  • 29 грудня Зеленський своїм указом відсторонив Тупицького на два місяці. Причина — той фігурує у справі про підкуп свідка, а також звинувачується в наданні завідомо неправдивих свідчень. Попри це, у КС назвали указ президента юридично нікчемним й наголосили, що суд продовжує працювати у штатному режимі.