Відстороненого голову КСУ Тупицького помітили у розкішному готелі в ОАЕ. «Слугам» підготували тези з порадами, як це коментувати

Автори:
Катерина Кадакова, Марія Жартовська
Дата:

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів ефірні тези, де радять, як коментувати публікації ЗМІ про відпочинок відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицького у розкішному готелі Kempinski Palm Jumeirah в Об’єднаних Арабських Еміратах за 300 тисяч гривень на добу.

Документ із ефірними тезами для «слуг» опинився у розпорядженні «Бабеля».

Автори документа зазначають, що суддя Конституційного суду має «непогану зарплату», рівень якої є одним із найвищих у державному секторі України. Водночас стверджується, що навіть така зарплата навряд чи дозволяє настільки розкішний відпочинок.

«Розкіш, до якої тяжіє Тупицький, чудово демонструє, що він звик жити не за доходами, які отримує офіційно», — пояснюють у тезах.

У документі зазначають, що ситуація, коли людина, яка підозрюється у злочинах проти правосуддя, може спокійно залишити територію держави, є «абсолютно неприпустимою».

«А якщо Тупицький вирішить не повертатися і залишиться проживати «напрацьоване» в Еміратах? Це несправедлива ситуація. Якщо людина має таку підозру і якщо ця людина вважає себе вправі бути суддею Конституційного суду, то було би етичним не залишати територію України», — додають автори тез.

Також у документі наголошується, що розкішний і показовий відпочинок Тупицького ще раз підкреслює одне з найголовніших завдань для Верховної Ради в 2021 році — реформувати діяльність Конституційного суду.

«Щоб жоден «Тупицький» не міг використовувати Конституційний суд як бізнес-структуру», — зауважують автори документа.

Окрім цього, депутатам пояснюють, що Тупицький залишається відстороненим указом президента у зв’язку з підозрою, яку голові КСУ направили з Офісу генпрокурора.