Глава МЗС відреагував на заяву президента Чехії, який порівняв події у США з Майданом. Йому навели приклад його попередника

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МЗС відреагував на заяву президента Чехії, який порівняв події у США з Майданом. Йому навели приклад його попередника

Ralf Hirschberger / picture alliance via Getty Images

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заяву президента Чехїі Мілоша Земана, який порівняв штурм Капітолія у Вашингтоні з Майданом в Україні. Про це глава відомства написав у Twitter.

Кулеба зазначив, що порівняння Земана — те саме, якби того порівнювали з його попередником Вацлавом Гавелом. «Формально обидва президенти Чехії, але, насправді, нічого спільного», — наголосив міністр.

Нагадаємо, Земан, коментуючи події в США, заявив, що йому не подобаються насильницькі революції, і як приклад навів Майдан. «Наприклад, мені теж не подобається Майдан і щось подібне, що, як ви знаєте, відбулося в Києві. І тепер у американців це просто вдома», — сказав чеський президент.

  • 6 січня Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що у нього вкрали вибори, але знов не надав жодних доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. Внаслідок інциденту загинули четверо протестувальників та один працівник поліції. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.
  • Палата представників Конгресу США 11 січня почне розглядати резолюцію із закликом до віцепрезидента Майка Пенса усунути Трампа. Якщо той відмовиться, Палата сама розпочне процедуру імпічменту.