Журналіст Bellingcat: Імовірні отруйники Навального з ФСБ можуть бути причетні ще до трьох убивств. Розслідувачі готують публікацію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Група розслідувачів Bellingcat виявила три вбивства, до яких можуть бути причетні працівники ФСБ Росії, запідозрені в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального. Про це заявив журналіст Bellingcat Христо Грозев в інтерв’ю «Эхо Москвы».

«Можу сказати, що є три, як мінімум, додаткових обґрунтованих гіпотези про можливі вбивства. З них три реальних убитих і дві спроби», — наголосив Грозев в ефірі радіостанції.

Розслідувачі поки не планують називати імена конкретних потерпілих. За словами Грозева, подробиці будуть оприлюднені в найближчих два тижні.

Напередодні Грозев виклав у публічний доступ дані про десять працівників ФСБ та маршрути їхніх поїздок. Загалом у базі міститься інформація про понад 500 поїздок. Водночас журналіст повідомив, що з документа перед цим видалили дві поїздки, щодо яких Bellingcat зараз проводить розслідування. А публікація цих даних може поставити розслідування під загрозу.