Австралія змінить слова національного гімну, щоб точніше відобразити історію корінного населення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Уряд Австралії з 1 січня змінить слова національного гімну країни. З тексту зникнуть слова «we are young» («ми молоді»), щоб гімн точніше відображав історію корінного населення.

Про це напередодні нового року оголосив прем’єр-міністр країни Скотт Моррісон, повідомляє The Guardian.

Він пояснив, що такі зміни дозволять зміцнити дух єдності після року серйозних випробувань.

Уряд прибере згадку про «молодість» країни, щоб урахувати історію аборигенів та прилеглих островів, яка містить десятки тисяч років. Так рядок For we are young and free («Бо ми молоді й вільні») замінять на For we are one and free («Бо ми єдині й вільні»).

Моррісон наголосив, що така зміна не прибирає з гімну нічого, «натомість багато додає». Він також зазначив, що попри те, що історія сучасної австралійської нації може бути відносно молодою, справжня історія країни — давня.

«Наша національна історія базована на більш ніж 300 національних етнічних і мовних групах, і ми є найуспішнішою мультикультурною нацією на землі», — наголосив Моррісон.

  • Раніше Австралія попросила Google видалити із сервісу «Карти» фотографії, зроблені з вершини священної гори аборигенів Улуру-Ката-Тʼюта. Перед тим аборигени анангу поскаржились на ці світлини в організацію Parks Australia, яка опікується національними парками.