Помер французький модельєр Пʼєр Карден

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер французький модельєр Пʼєр Карден

pierrecardinofficiel / Instagram

В американській лікарні Парижу помер 98-річний французький дизайнер Пʼєр Карден. Про це повідомила його родина, передає Agence France-Presse.

У молодості Пʼєр влаштувався підробляти помічником кравця. Через три роки, набравшись досвіду і впевненості в собі, юнак переїхав до міста Віши, де влаштувався кравцем у магазин чоловічого одягу. У 23 роки він переїхав до Парижу. У 25 років вже став головним модельєром будинку «Крістіан Діор» і пробув на цій посаді 3 роки.

Саме він зробив перші костюми-унісекс, які на той час вважалися провокаційними. Для чоловічого одягу він запровадив яскраві кольори, а не тільки сірий, чорний та коричневий.

Свій модний дім він відкрив у 1950 році. У 1957 році Карден представив свою першу колекцію моделей жіночого одягу. Саме він увів у моду туніки, окуляри та одяг нестандартного крою.

Модельєр також одним з перших випустив колекцію «прет-а-порте», за що його виключили з Синдикату високої моди, члени якого вважали, що Карден завдав шкоди іміджу моди.

Карден запатентував понад 500 винаходів, як-от кольорові панчохи і високі чоботи, мінісарафани, краватки «у квіточку», довгі піджаки без коміра, вузькі брюки на ґудзиках, які спочатку створив для «Бітлз».