Премʼєр Чехії у прямому ефірі вакцинувався від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш вакцинувався від коронавірусу в прямому ефірі. Він зробив щеплення одним із перших у країні. Про це повідомляє IDNES.

Бабіш вакцинувався в празькому Центральному військовому госпіталі. Він наголосив, що вакцина — це «надія на повернення до нормального життя». Одночасно з ним вакцину отримала 95-річна ветеранка Другої світової війни Емілі Репікова. Водночас вакцину отримав і глава Міністерства охорони здоровʼя Ян Блатни у лікарні міста Брно, що на південному сході країни.

Вони зробили щеплення препаратом від Pfizer/BioNTech. Саме їхню вакцину нещодавно схвалив регулятор ЄС.

Чехія разом із іншими країнами Європейського Союзу 27 грудня розпочала процес масової вакцинації населення від коронавірусу. Усі країни-члени ЄС отримали вакцину.

До Чехії перша партія з 9 750 доз препарату надійшла напередодні, а наступну партію очікують вже найближчим часом. В першу чергу планують вакцинувати медичних працівників. Також країна запустила інформаційну кампанію із закликом до своїх громадян вакцинуватися добровільно.

Про щеплення вакциною від коронавірусу 27 грудня також повідомила президент Словаччини Зузана Чапутова, опублікувавши фото у Twitter.

  • Технологія двох вакцин від коронавірусу, які розробляють американські компанії Moderna і Pfizer, може не тільки допомогти у боротьбі з пандемією, але й пришвидшити розробку засобів проти онкологічних, серцево-судинних і багатьох інфекційних захворювань.
  • Країни, що розвиваються, ставлять на вакцину від коронавірусу AstraZeneca. Вона коштуватиме в кілька разів дешевше за технологічно просунутіші розробки Pfizer і Moderna. Наразі міністр охорони здоровʼя України заявив, що, найімовірніше, Україна отримає вакцини саме від AstraZeneca.