НАБУ вручило главі ОАСК Вовку повістку про виклик до суду. Його заскочили на святі в одного з екснардепів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
НАБУ вручило главі ОАСК Вовку повістку про виклик до суду. Його заскочили на святі в одного з екснардепів

Юлія Вебер / «Бабель»

Детективи Національного антикорупційного бюро вручили голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, який оголошений у розшук, повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ й оприлюднили відео.

На кадрах видно, як детективи вручають повістку Вовку, коли той сідає в авто, але, зачиняючи двері, він викидає документ. Вовка чекають у суді 5 січня 2021 року.

У НАБУ розповідають, що вручення повістки відбулося під час святкування, організованого колишнім народним депутатом, президентом одного з юридичних вишів, але його імʼя не називають. На цьому святкуванні Вовк був запрошеним гостем.

При цьому Сергій Лещенко повідомляє, що це сталося на новорічному корпоративі у Сергія Ківалова в київській філії його одеського університету. На святкуванні, за його словами, був і голова Конституційного суду Олександр Тупицький.

Нагадаємо, наприкінці листопада НАБУ попросило генпрокурора Ірину Венедіктову про дозвіл на затримання й арешт Вовка та інших підозрюваних суддів ОАСК.