«Чиста розправа». Мер Броварів Сапожко повʼязав напад на себе з виборами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Броварів Ігор Сапожко розповів деталі пограбування його будинку і повʼязав напад з політичною діяльністю, назвавши це тиском опонентів.

Про це він написав у Facebook.

Сапожко впевнений, що це був не просто грабіж. За його словами, напад стався о 21:30 21 грудня — пʼятеро озброєних чоловіків увірвалися в його будинок, звʼязали його дружину і 9-річного сина, після чого побили його на очах рідних. Вони забрали всі гроші, влаштували погром і зникли.

«Переконаний, що це не просто грабіж з ціллю заволодіти майном. Я сприймаю цей факт як політичний тиск та розправу в чистому вигляді, з метою залякати та змусити мене зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів», — написав він, додавши, що не зніматиме свою кандидатуру.

Сапожко заявив, що проти нього з подачі опонентів заводили кримінальні справи та фальсифікували результати виборів 25 жовтня через міську ТВК, а коли це не спрацювало — вирішили влаштувати розправу.

  • Ігор Сапожко обіймає посаду мера Броварів з 2008 року. На цьогорічних місцевих виборах за нього проголосували 44,07% виборців, а за його найближчого опонента — Дмитра Ратнікова зі «Слуги народу» — 13,37%.
  • Проте згодом партія «Голос» подала позов до Київського окружного адмінсуду через зафіксовані факти порушень під час виборів. Суд задовольнив позов і зобов’язав провести у Броварах повторні вибори мера та депутатів. Їх призначили на 17 січня 2021 року.
  • 21 грудня в селі Гнідин Бориспільського району невідомі пограбували будинок Сапожка, а його самого побили. Поліція розшукує нападників і готує кримінальну справу.