НАБУ ініціює арешт Татарова з альтернативою застави. Він на це відповів, що Ситник «загрався»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
НАБУ ініціює арешт Татарова з альтернативою застави. Він на це відповів, що Ситник «загрався»

Гонтар Володимир / УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро проситимуть обрати для заступника глави Офісу президента Олега Татарова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в ефірі каналу «Настоящее время».

Він зазначив, що у відомстві не знають, яке рішення ухвалить прокурор. «Вирішується питання про вручення йому клопотання про обрання запобіжного заходу. Детективи ініціюють арешт з альтернативою внесення застави, але яке рішення прийме прокурор, я не знаю», — сказав Ситник.

Татаров згодом відреагував на коментар Ситника, заявивши, що арешту не може бути, бо провадження «сфальсифіковане».

«Хочу повідомити визнаному винним у корупції чиновнику, який загрався, що його піар-акція закінчиться так само, як вся його попередня діяльність — нічим [...]. Ця справа — особиста помста чиновника, який не має ні морального, ні юридичного права очолювати НАБУ і давно мав бути звільнений у звʼязку з доведеними фактами корупції», — заявив Татаров.

Нагадаємо, 18 грудня детективи НАБУ повідомили Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії. А вже 21 грудня він прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру.

Після цього Татаров заявив, що ініціював передачу своїх посадових обовʼязків іншому співробітнику Офісу президента. Він заявляє, що у НАБУ немає доказів, а експертизи у справі проти нього сфальсифіковані.

Що це за справа?

НАБУ розслідує розкрадання 81,5 мільйона гривень, які виділили на будівництво квартир для Нацгвардії. Один з підозрюваних — експрезидент державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась. Він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на квартири, які розташовані на околицях столиці. Вартість цих квартир на 81 мільйон грн менша за ту, в яку оцінили квартири на старті домовленостей.

За даними САП, Максим Микитась у змові з Татаровим домовилися із заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробити експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.

Микитасю і заступнику директора центру підозри вручили на початку грудня. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».

14 грудня Печерський райсуд Києва забрав цю справу у НАБУ й передав до Держбюро розслідувань. У Нацбюро заявили, що суд не мав на це права.