В. о. мера Харкова запропонував назвати на честь Кернеса ще й станцію метро

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В. о. мера Харкова запропонував назвати на честь Кернеса ще й станцію метро

Чапала Анна / УНІАН

Секретар міської ради Харкова Ігор Терехов, який наразі виконує обов’язки очільника міста, запропонував назвати станцію міського метрополітену на честь померлого мера Геннадія Кернеса.

Про це він заявив під час брифінгу, цитує «Суспільне».

«Ми зараз обговорюємо — я виступив з ініціативою, щоб одній зі станцій метро присвоїти ім’я Геннадія Адольфовича. Ми разом з ним будували тридцяту станцію метро... Ми майже шість років поклали на те, щоб здобути кредитні ресурси на будівництво нових станцій метрополітену. Я вважаю, що за те, скільки він дійсно зробив для розвитку метро у Харкові, ми зобов’язані увічнити його пам’ять і у назві однієї станції», — сказав Терехов.

До цього він пропонував створити памʼятник Кернесу, назвати на його честь вулицю та надати йому статус почесного харківʼянина.

Нагадаємо, літак з тілом Геннадія Кернеса прибуде до Харкова ввечері 21 грудня. Поховають його у середу, 23 грудня на почесній алеї одного з кладовищ міста.

  • Кернес помер 16 грудня у німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом та двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що в Кернеса відмовили обидві нирки.
  • На додачу до цього він ще мав ускладнення після замаху на вбивство у 2014 році. Тоді йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.
  • Обовʼязки харківського мера повинен тимчасово виконувати секретар міськради Ігор Терехов. Згідно із законодавством, не пізніше, ніж на 15-й день після смерті мера, секретар міськради має звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів. Таке клопотання Рада повинна розглянути у 90-денний строк з дня смерті Кернеса.