Окружний адмінсуд відмовився відновити голові «Суспільного» Аласанії допуск до держтаємниці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Окружний адмінсуд відмовився відновити голові «Суспільного» Аласанії допуск до держтаємниці

Олександр Синиця / УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відмовився задовольнити позов голови правління Національної суспільної телекомпанії Зураба Аласанії до СБУ, що стосується позбавлення його допуску до державної таємниці.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Суд встановив, що згідно із законом про держтаємницю, Аласанія дав згоду на обмеження прав і взяв на себе зобовʼязання повідомляти про обставини, що перешкоджають збереженню довіреної таємниці, а також про свій виїзд за кордон.

У 2019 році Аласанія виїжджав за межі України, але не повідомляв про це ані посадову особу, яка надала йому доступ до державної таємниці, ані режимно-секретний орган за місцем зберігання його картки обліку.

Відтак, на думку суду, Аласанія порушив зобов’язання щодо збереження державної таємниці. «Доводи позивача про те, що сам факт неповідомлення про виїзд за кордон не міг створити передумови для розголошення чи витоку відомостей, що становлять державну таємницю, суд оцінив критично, оскільки невиконання покладених законом на таку особу обов’язків і є невжиттям заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці», — пояснили в суді.