Мітинг ФОПів: на Майдані нові сутички з поліцією через намети та пінопласт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на Майдані відбулася сутичка поліцейських з протестувальниками підприємцями, які другий день вимагають скасувати обмеження для ФОПів на час локдауну.

Про це повідомляє кореспондент «Бабеля» з місця подій.

Протестувальники привезли на Майдан додаткові намети, генератор і листи пінопласту, щоб на них сидіти. Поліцейські підійшли до стели, де протестувальники постелили «матраци», і вимкнули генератор, після чого їх обступили люди.

Частина поліцейських, користуючись моментом, зірвала кілька наметів і забрала пінопласт. Це спровокувало невелику сутичку, у результаті якої ніхто не постраждав.

Протестувальники заявили, що викликали на місце слідчо-оперативну групу, щоб написати заяву (деякі стверджують, що у них вкрали речі) та зʼясувати причину конфіскації пінопласту.

  • 15 грудня в центрі Києва пройшли масові протести ФОПів проти посилення карантинних заходів для підприємців. Протестувальники заявили, що влада їх не почула, і зібралися на мирний мітинг на Майдані. Незабаром мітинг спробувала розігнати поліція через спроби встановити намети.
  • Постраждали кілька протестувальників, а поліція заявила про 40 травмованих правоохоронців. Увечері поліція повторила спробу розігнати мітинг, але після сутички відступила. Підприємці вирішили відмовитися від нічної акції і власноруч зібрали всі намети, щоб правоохоронці більше не йшли на штурм.