В Індії робітники заводу зі складання iPhone влаштували погром через неповні виплати зарплат

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Індії в місті Нарасіпура (штат Карнатака) на фабриці з виробництва iPhone спалахнули масові заворушення. Близько 2 тисяч працівників заводу розгромили фабрику Wistron через неповні виплати їхніх зарплат.

Як повідомляє The Times of India, за кілька годин працівники розгромили частину фасаду фабрики, офіси керівників, обладнання та меблі, а також спалили кілька автомобілів. Зупинити бунт вдалося лише за допомогою великої кількості поліції.

Відео погрому працівники фабрики публікували в Twitter.

Видання пише, що невдоволення персоналу зростало кілька місяців і зрештою вилилося у повстання однієї зі змін фабрики. Один робітник-інженер розповів, що йому обіцяли платити на місяць $285, але замість цього він отримував $163. Тільки в перший місяць роботи йому виплатили $217.

Більшість робітників заявили, що їхня зарплата була не вищою за $108. При цьому були люди, яким платили ще менше.

Керівництво фабрики відмовилося коментувати ситуацію.

  • Тайванська компанія Wistron, основний виробник пристроїв Apple, запустила масове виробництво iPhone в Нарасіпурі у вересні цього року. Завод розрахований на 10 тисяч робітників.
  • У листопаді стало відомо, що компанія Foxconn, яка виробляє продукцію Apple, перевозить частину виробництва планшетів iPad і ноутбуків MacBook з Китаю до Вʼєтнаму. Apple прагне мінімізувати втрати від китайсько-американської торгової війни і диверсифікувати виробництво.