«Схеми»: Генпрокурор Венедіктова недоплатила за проживання в резиденції «Пуща-Водиця». Оренда їй обійшлася утричі дешевше

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Схеми»: Генпрокурор Венедіктова недоплатила за проживання в резиденції «Пуща-Водиця». Оренда їй обійшлася утричі дешевше

УНІАН

Генпрокурорка Ірина Венедіктова недоплачувала за проживання в державній резиденції у Пуща-Водиці, оренда якої їй обійшлася втричі дешевше. Про це повідомляють «Схеми».

Венедіктова раніше обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка підтвердить занижену вартість оренди.

В Офісі генпрокурора пояснили відмову платити різницю тим, що «орендну плату сплатили відповідно до розрахунку договору про надання в користування резиденції». «Таким чином, місячна плата за користування резиденцією повністю узгоджується з арифметничними розрахунками вартості користування одного квадратного метра майна», — стверджують у Венедіктової.

Так само відповіли й у комплексі відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами. «Венедіктова сплачувала за проживання в розмірі, передбаченому договорами», — заявили там.

Раніше журналісти встановили, що генпрокурор сплачує втричі меншу ціну за оренду держрезиденції, ніж встановлено офіційними розрахунками ДУС на 2020 рік. Відповідно до них, вартість оренди одного квадратного метра у приміщеннях найвищого класу в «Пуща-Водиці» становить майже 320 гривень на місяць.

А маєток, в якому мешкала Венедіктова, не лише належить до найбільш облаштованих приміщень на території, але й має статус державної резиденції. Генпрокурор платила за квадратний метр 95 гривень на місяць, згідно з укладеним контрактом. Тобто вона недоплачувала щонайменше 152 тисячі гривень на місяць.

Нагадаємо, після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ Венедіктова заявляла, що звернеться у відповідні органи з проханням надати їй методологію розрахунку орендної плати. І наголошувала: якщо перевірка підтвердить занижену вартість оренди — вона внесе доплату.

«Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, я негайно сама, за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату», — переконувала Венедіктова.

У листопаді Bihus.Info повідомив про переїзд Венедіктової з родиною з держдачі до приватного будиноку в Лісниках під Києвом. Цей маєток, як зʼясували журналісти, раніше пропонувався в оренду за 70 тисяч гривень на місяць.

  • 23 вересня нардеп Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», повідомив, що генпрокурор Венедіктова орендує президентську дачу в Пущі-Водиці. Згодом це підтвердили й журналісти-розслідувачі програми «Схеми». Вони з’ясували, що Венедіктова орендує дачу за цінами, втричі нижчими за офіційні.
  • Сама Венедіктова назвала це вимушеним заходом «з міркувань безпеки», але пообіцяла звідти з’їхати протягом «декількох днів». Що стосується оплати, то вона зазначила, що не встановлювала її розмір.
  • 2 жовтня в Держуправлінні справами розповіли, як Венедіктова змогла переїхати жити на державну дачу.